Imam avtomobil s prizadetim motorjem

Vsekakor, če je, seveda, ustrezno registriran in zavarovan.

Glede na odgovore, ki jih prejemamo s strani državnih organov, odgovornih za homologacijo vozil, bi se lahko zgodilo, da bi lastniki vozil, ki se ne bodo odzvali vpoklicu, lahko ostali brez veljavne homologacije, kar bi pomenilo, da vozil ne bi mogli registrirati. Po nekaterih nepotrjenih informacijah bi se lahko nemški homologacijski organ odločil preklicati homologacijo tudi za tista vozila, ki so bila na vpoklicu - a to je malo verjetno.
O morebitnih spremembah vas bomo vsekakor obvestili.

Volkswagen in njegov slovenski zastopnik zagotavljata, da so vozila varna za vožnjo, a je hkrati tudi res, da v zrak izpuščajo več škodljivih snovi, kot bi smela po standardu Euro 5 in glede na navedbe v tehničnih podatkih. Zato Volkswagen organizira vpoklic vseh prizadetih avtomobilov.

Pri večini avtomobilov naj bi zgolj spremenili programsko opremo in s tem odstranili kodo, ki prireja vrednosti izpustov, le pri 1,6-litrskem dizelskem motorju je poseg nekoliko bolj zahteven, saj bodo vgradili poseben dodatek za boljši pretok goriva.

Poseg je za lastnike vozil brezplačen, Volkswagen pokrije tudi vse ostale stroške, denimo, nadomestnega vozila.

VW AUDI ŠKODA SEAT

Zadeva VW:
Imate pravico do odškodnine!

✓ Uveljavite svoje pravice
✓ Brez tveganja in stroškov za potrošnike
✓ Hitra in preprosta prijava po spletu

Zbiranje prijav je zaključeno. Pridružilo se nam je več kot 6.200 potrošnikov. Vsa nadaljnja komunikacija bo potekala na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi. V primeru nepopolne dokumentacije vas bomo za dopolnitev prosili v prihodnjih dneh. Samostojno jo boste oddali preko spletne povezave, ki vam jo bomo posredovali.